08. Voedselveiligheid

Voedselveiligheid is een term om de veiligheid of onveiligheid van voedsel aan te geven. De voedselveiligheid in ons land staat op een hoog peil, maar 100% veilig voedsel bestaat niet. Om de risico’s te beperken zijn er voor bedrijven die met voedsel omgaan regels (hygiënecodes) opgesteld waarop ook wordt toegezien.

Bij het uitvoeren van deze hygiënecodes, om de voedselveiligheid en hygiëne te bewaken kan Zuiver u helpen.

HACCP- schoonmaakplan

Wij kunnen een schoonmaakplan voor u maken dat voldoet aan de HACCP-richtlijnen. Uw gehele productieproces lopen wij na om op basis van deze inventarisatie een schoonmaakplan voor u te maken.

U ontvangt dit compleet met documentatie en u kunt direct aan de slag. Wij nemen deze klus graag van u over.

Desinfecteren

Bij voedselbereiding dienen gebruikte apparatuur en materialen op de juiste wijze schoongemaakt of zelfs gedesinfecteerd te worden. Zuiver biedt hierin diverse mogelijkheden in spray, can of doseersysteem aan.

Koelen en vriezen

Passend in ons hygiëneconcept heeft Zuiver gekozen voor Gram, een betrouwbare innoverende producent in de koeltechniek waardoor wij als dealer het gehele koel- en vriesprogramma kunnen aanbieden.

Blastchillers

Blastchillers zijn geavanceerde koel- en vriesinstrumenten. Het hoge tempo waarin het vriesen koelproces zich voltrekt, maakt bacteriën op slag kansloos. Smaken en vitaminen blijven langer behouden en de kwaliteit van het voedsel neemt toe. Uw producten worden gekoeld conform de richtlijnen van HACCP, waardoor de voedselveiligheid gewaarborgd is. Zuiver biedt blastchillers in zowel lease als koop aan.

Interesse in een van onze diensten?

bel mij terug